Exhibition Gallery Refurbishment for Natural History Museum
16th March 2016
Theatre & Hotel Conversion for Stockton on Tees Council Borough Council
15th February 2016
Show all

External Fabric Restoration, The British Museum, V&A and Science Museum


External Fabric Restoration, The British Museum, V&A and Science Museum

Blythe House is shared by the British Museum, V&A Museum and the Science Museum and is used as a storage facility for numerous objects and collections that cannot be displayed on a permanent basis at the Museum; it is also used for research purposes.

The external fabric of the building has suffered as a result of lack of maintenance over a number of years which resulted in Baker Mallett being part of a team to develop a 10 year budget plan to deal with the backlog of repairs/restoration which were prioritised to suit the area’s most vulnerable in terms of dangerous condition and/or water ingress.

Thus, the works undertaken have entailed demolishing and rebuilding dangerously leaning roof parapets and chimneys to the Central Courtyard together with replacing damaged lead lashings, stonework/brickwork repairs and repointing and redecoration of windows and doors  to all levels of each elevation of the Courtyard